Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Terug naar overzicht

Een fotoplafond als positieve afleiding in de zorg

Een fotoplafond als positieve afleiding in de zorg

Een zorgomgeving moet zowel voor patiënten als voor zorgpersoneel prettig en ondersteunend zijn. OpenCeilings biedt met hun fotoplafond een oplossing. Door gebruik te maken van hoge resolutie foto's van natuurlijke landschappen, creëert het fotoplafond een rustgevende en uitnodigende sfeer die bijdraagt aan het welzijn van iedereen.

 

Een fotoplafond voor zowel patiënten als zorgpersoneel

Voor patiënten biedt een fotoplafond een kalmerend uitzicht op gesimuleerde natuur, wat een gevoel van ruimte en sereniteit kan geven. Dit maakt hun verblijf aangenamer, zowel tijdens behandelingen of tijdens het wachten. Zorgpersoneel profiteert ook van een visueel aantrekkelijke en ontspannen werkomgeving, wat kan bijdragen aan hun werkplezier en algemene tevredenheid. Wij horen regelmatig van zorgpersoneel over de inpandige ruimtes waarin ze vaak uren achter elkaar werken. Zonder enige toegang tot daglicht of natuur. Fotoplafonds bieden hier een uitkomst.

 

Fotoplafonds zijn eenvoudig te installeren

Een groot voordeel van een fotoplafond van OpenCeilings is dat deze eenvoudig in bestaande systeemplafonds kan worden geïntegreerd. Hierdoor hoeft uw ruimte niet onnodig te worden gesloten en onderbreekt het niet uw ritme. Zowel verkrijgbaar in de afmetingen 60cm x 60cm en 120cm x 60cm, zijn de fotoplafonds geschikt voor ieder standaard systeemplafond. Via de download sectie onderaan onze homepage is een checklist te downloaden om te kijken of ook uw plafond geschikt is.

Een fotoplafond in een wachtruimte
 

Biodynamische fotoplafonds

Daarnaast biedt OpenCeilings dynamische LED verlichting aan, die daglicht simuleert en zorgt voor een natuurlijke lichtcyclus. Dit draagt bij aan het welzijn van zowel patiënten als zorgpersoneel. Meer informatie over deze verlichting is te vinden onze productpagina met biodynamische led verlichting.

 
Fotoplafonds toepasbaar in een breed scale zorgomgevingen

Fotoplafonds van OpenCeilings kunnen in diverse zorg omgevingen worden toegepast. Ze zijn ideaal voor ziekenhuizen, waar patiënten en zorgpersoneel vaak lange tijd doorbrengen, en voor klinieken, waar een kalmerende sfeer essentieel is. Ook in dentale praktijken kunnen fotoplafonds helpen patiënten te ontspannen. In ouderenzorginstellingen bieden ze bewoners een rustgevende visuele ervaring. Andere toepassingsgebieden zijn onder andere revalidatiecentra en gezondheidspraktijken, waar een prettige en serene omgeving bijdraagt aan het algehele welzijn van patiënten en personeel.

Fotoplafonds voor zowel patient als zorgpersoneel

 

Neem contact met ons op

Wij werken samen met verschillende experts en brengen u graag in contact met een van onze partners om een geschikte toepassing voor uw ruimte te vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.
Daarnaast is het mogelijk om op een eenvoudige manier zelf de kracht van een fotoplafond paneel te ervaren. Vraag hiervoor via onderstaande button onze demokoffer aan.

Wilt u meer weten over de mogelijheden? Neem dan contact met ons op.

Contact